Kırıkkale’yi, duygulandıran paylaşım

Kırıkkale’yi, duygulandıran paylaşım

7.7’lik depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Evri köyü sakinlerinden birisinin sosyal medyada paylaşımı

A+ A-



7.7’lik depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Evri köyü sakinlerinden birisinin sosyal medyada paylaşımı Kırıkkale’de duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Köy sakinlerinden birisi sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Kırıkkale’den bu yazıyı gören olur mu bilmiyorum. Sizden iki tır yardım geldi köyüme. Allah ne muradınız varsa versin” ifadesini kullandı.

 

DEPREMZEDELER İÇİN KIRIKKALE TEK YÜREK

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden zarar görenler için Kırıkkale adeta seferber oldu. Depremin ilk gününden itibaren yardım kampanyaları düzenleyen Kırıkkaleliler tırlar dolusu yardım malzemeleri toplayarak bölgeye ulaştırma devam ediyor. Bir taraftan Kırıkkalelilerin oluşturduğu arama kurtarma ekipleri Pazarcık’ta enkaz altında kurtarılmayı bekleyen depremzedelerin imdadına yetişirken, Kırıkkale’den gönderilen yardımlar da yerlerine ulaştırılıyor. Kırıkkale’den gönderilen yardımların Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın koordinesinde Pazarcık’ta köylere kadar ulaştırılmasının bir nebzede olsun yüzleri güldürmesi memnuniyetle karşılandı.

 

TÜRKÇE ÖĞRETMENİ FATMA’DAN DUYGUSAL PAYLAŞIM

Pazarcık ilçesine bağlı Evri Köyü sakinlerinden Türkçe öğretmeni Fatmanın sosyal medyadaki paylaşımı duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Fatma “Kırıkkale’den bu yazıyı gören olur mu bilmiyorum. Sizden iki tır yardım geldi köyüme. Allah ne muradınız varsa versin, Allah sizlere böyle acılar göstermesin. Gönderdiğiniz yardımdan öğrencim kardeşi için bez almış, yolda karşılaştık. Kendisi henüz 8 yaşında. Elinde sizden gelen yardımlarla koşarak bana sarılışını ömrüm boyunca unutmayacağım. Bunca acının içinde yüreğimde çiçek açmasına vesile oldunuz. Allah sizden razı olsun. #deprem #Kahramanmaras #PAZARCIK #Kirikkale” ifadelerine yer verilen paylaşımda bulundu.

 

ÇAYKARA ‘YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK’

Paylaşıma cevap verenler arasında yer alan İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara “Murat çaykara da Rabbim devletimize zeval vermesin Hocam.Gönül isterki biran önce bu sıkıntılarınız biter. @TekbBulent valimiz ve @baskansaygili71 Başkanımız sizler için Pazarcık ilçemiz ve köyleri için oradalar.Allah’a emanet  nolun.Yardımlarımız devam edecek” ifadelerine yer verdi. 


Bu haber toplam 1026 defa okunmuştur